Dip chrzanowo – majonezowy

Rate this post

Dip chrzanowo – majonezowy

Dipy to zawsze trafiony dodatek do mięs z grilla , czy piekarnika , a także do jajek na twardo na kanapkach i wędlin. Ten jest banalnie prosty , ale nie banalny w smaku . Doskonały i niezawodny , a do tego szybki w przygotowaniu 😉

dip chrzanowo majonezowy

Składniki :

  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka-czubata tartego drobno chrzanu
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól  do smaku
  • pieprz

IMG_0984 (640x427)IMG_0985 (640x427)

Majonez , chrzan wkładamy do miski , dosypujemy cukier , sól i mieszamy ,aż do połączenia składników . W zasadzie już dip jest gotowy , ja wolę jak postoi z godzinkę , wtedy można go powtórnie zamieszać i używać , a składniki zdąża się w tym czasie poprzegryzać . Doskonały dodatek praktycznie do wszystkiego , a najlepszy do karkówki .. 😉

IMG_0986 (640x427)dip chrzanowo majonezowy

Odwiedź nas także tu:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *