Pałki z kurczaka pieczone w ketchupie i majonezie

Rate this post

Pałki kurczaka pieczone w ketchupie i majonezie

Pałki z kurczaka , czy to w ketchupie i majonezie , czy nie ,  zawsze smakują , nawet jeśli są przyrządzone klasycznie , czyli po prostu smażone . Tym razem z lenistwa postanowiłam zrobić coś co wykona się samo bez mojego, większego udziału , gdyż jakoś nie mam dziś weny na kucharzenie 😉 Mięso wyszło soczyste i naprawdę smaczne z pyszną skórką , no i zniknęło w tempie ekspresowym 😉  Prosty sposób na dobry obiad , a do tego nie trzeba się gimnastykować i godzinami sterczeć w kuchni przy garach . Pałki podane w towarzystwie frytek lub zapiekanki ziemniaczanej i surówki zachwycą każdego . Polecam 😉 

pałki kurczaka w ketchupie i majonezie

Składniki :

IMG_1932IMG_1933

Pałki płukamy , oczyszczamy i wkładamy do miski . Dodajemy sól, majonez , ketchup , czosnek i paprykę – mieszamy wszystko dokładnie rękami , tak żeby pałki całkowicie pokryły się marynatą . Odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce . Po tym czasie układamy pałki z kurczaka na blaszce do pieczenia i polewamy resztą marynaty z miski . Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 160 C , około 40-50 minut , kontrolując czy się nie przypala i w razie potrzeby lekko osłaniając wierzch folią aluminiową . Polecam , to naprawdę dobra i nie skomplikowana potrawa 😉

IMG_1934IMG_1938

 

Odwiedź nas także tu:

1 thought on “Pałki z kurczaka pieczone w ketchupie i majonezie”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *