Karkówka pieczona pod majonezem z estragonem

Rate this post

Karkówka pieczona pod majonezem z estragonem 

Nieustająca pogoń za nowymi potrawami zaowocowała tym razem , odkrywczą wersją karkówy -ulubionego mięcha u nas w domu ( jak ,każde z pozostałych 😉 ) Pyszna i szybka potrawa, która zaskoczy smakiem ,a jednocześnie soczystością . Przygotowuje się sama w piekarniku , a my możemy w tym czasie sprawdzić co na fejsie lub przeczytać gazetkę 😉 

Karkówka pieczona pod majonezem z estragonem

Składniki na 2 osoby :

DSC_9575DSC_9577

Karkówkę nacieramy solą , pieprzem , i rozgniecionym ząbkiem czosnku , układamy na blaszce do pieczenia . Cebulkę drobno siekamy . Karkówkę smarujemy grubo majonezem , jedna łyżka na jeden plaster ,posypujemy cebulką i raz jeszcze , ciapiemy , tak aby cebulka zatonęła w majonezie -bez stresu wszystko się wytopi podczas pieczenia i utworzy pyszny sosik .

DSC_9578DSC_9585

Na koniec lekko solimy , pieprzymy i obficie posypujemy estragonem . Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 160 C około 30 minut , aż wierzchnia warstwa będzie lekko przypieczona i smakowita . Podajemy z brokułem z wody lub inną delikatną, zdrową jarzynką 😉

Odwiedź nas także tu:

1 thought on “Karkówka pieczona pod majonezem z estragonem”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *