Dip chrzanowo – majonezowy
Dipy to zawsze trafiony dodatek do mięs z grilla , czy piekarnika , a także do jajek na twardo na kanapkach i wędlin. Ten jest banalnie prosty , ale nie banalny w smaku . Doskonały i niezawodny , a do tego szybki w przygotowaniu 😉
Składniki :
- 2 czubate łyżki majonezu
- 1 łyżeczka-czubata tartego drobno chrzanu
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól do smaku
- pieprz
Majonez , chrzan wkładamy do miski , dosypujemy cukier , sól i mieszamy ,aż do połączenia składników . W zasadzie już dip jest gotowy , ja wolę jak postoi z godzinkę , wtedy można go powtórnie zamieszać i używać , a składniki zdąża się w tym czasie poprzegryzać . Doskonały dodatek praktycznie do wszystkiego , a najlepszy do karkówki .. 😉
Odwiedź nas także tu: