Kanapka „Tatarska”
Kanapka , to zawsze pyszne rozwiązanie tematu głodu 😉 Bardzo proste danie , które każdy jest w stanie przygotować , a bywa że dużo smaczniejsze niż inne . W zasadzie jest to nie przepis a pomysł na pyszną , szybką kanapkę . Ciekawa wypasiona kanapka , to jest to co tygryski i moi chłopcy lubią najbardziej . Jeśli ktoś lubi tatara to pokocha też tatarską kanapkę ,zdobędzie jego serce i żołądek . Na prawdę warto 😉
Składniki :
- 1 opakowanie tatara wołowego ( można zrobić samemu , ale kanapka ma być szybka więc gotowiec jest ok )
- 2 plastry sera Maasdamer
- 1 czerwona cebula
- 1 korniszon
- 2 listki sałaty rzymskiej
- 1 łyżka majonezowego sosu amerykańskiego
- 1 łyżeczka sosu BBQ
- 2 ostre papryczki marynowane
- sól , pieprz do smaku
- 2 kromki chleba żytniego
- 2 czarne oliwki
- 2 wykałaczki
Jeden kawałek chleba, grubo smarujemy tatarem , oczywiście nie zużywamy całego opakowania , resztę zostawcie na następną 😉 Następnie smarujemy sosem tatarskim i BBQ, prószymy siekaną cebulą z ogórkiem . Solimy , obficie pieprzymy , układamy pokrojone ostre papryczki , sałatę ,ser i zamykamy drugim kawałkiem chleba . Spinamy wykałaczkami żeby się nie rozjeżdżała , przekrawamy na dwie części , a końce wykałaczki zabezpieczamy oliwką 😉 Smacznego !