Gołąbki z farszem jajecznym bez gotowania

Rate this post

Gołąbki z farszem jajecznym bez gotowania 

Lato , to czas lekkich zielonych posiłków . Najsmaczniejsze jest to co zbierzemy z własnego ogrodu , działki czy balkonu . Dzisiejsza propozycja jest dla tych , którzy zmęczeni upałem marzą o czymś lekkim i chłodnym  . W upalne dni schabowy i ziemniaki to niekoniecznie najlepszy pomysł na obiad . Pyszne chrupkie i orzeźwiające , doskonałe jako przekąska , a nawet kolacja . Takie gołąbki możemy wykonywać w dowolnych wariacjach smakowych , są szybkie w przygotowaniu . Warto spróbować , szczególnie ,że o tej porze w ogrodzie zazwyczaj mamy wszystko pod ręka i aż żal tego nie wykorzystać  😉 

Gołabki z farszem jajecznym bez gotowania

Składniki na 8 szt:

IMG_4088IMG_4089

Liście płukamy i odstawiamy do osuszenia , bardzo ważne , żeby przy nadziewaniu nie były wilgotne .  Jajka gotujemy na twardo , odstawiamy do wystygnięcia . Po tym czasie , obieramy ze skorupek , przekładamy do miski , lekko rozgniatamy , co ułatwi miksowanie .

IMG_4090IMG_4091

Dodajemy majonez , musztardę , sól , rozcieramy blenderem . Na koniec dodajemy posiekany szczypior , mieszamy łyżką . Parówkę kroimy w paski , papryczkę również . Na liściach sałaty kładziemy łyżkę farszu , kilka pasków parówki , papryki . Wszystko zawijamy jak klasyczne gołąbki . Wkładamy na godzinkę do lodówki , żeby się schłodziły . Można podawać 😉

IMG_4092IMG_4093

1 thought on “Gołąbki z farszem jajecznym bez gotowania”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *