Kebabowa karkówka z piekarnika

Rate this post

Kebabowa karkówka z piekarnika 

Zrobiło się ciepło , prawie grilowo , no ale prawie , nie znaczy już , tak więc dzisiaj jeszcze karkówka powędrowała do piekarnika .. 😉 Co tam robiła ? Siedziała i przyjemnie skwierczała , pod pierzynką przypraw i przyprawiała moja rodzinkę o  burczącego chodzonego .. Jak takie chjeny, krążyli wokół padliny , patrząc jak się tu do niej dobrać i patelnią nie zarobić 😉 W końcu się doczekali , pomlaskali , z talerzy powygarniali , wstali …i poszli , do swoich zajęć .. Kochana mamusiu było pyszne i tak ładnie podane , jesteś niezastąpiona , buziak – tak sobie sama na pocieszenie powiedziałam , a mój pies tylko sapnął z dezaprobatą i wyszedł z kuchni za pozostałymi .. Psia kość , co za niewdzięczność… Jutro figa z makiem , zupa z trupa i flaki z olejem , psia mać !  ;( 

Kebabowa karkówka

Składniki :

IMG_2986IMG_2987

Karkówkę rozłożyć na wysmarowanej olejem blaszce do pieczenia . Posolić , posypać przyprawą kebab , położyć łyżkę ketchupu i rozprowadzić po mięsie ( jak na zdjęciu ) . Następnie ułożyć pociętą , obraną cebulę i plasterki ogórków konserwowych . Całość przykrywamy łyżką majonezu , rozsmarowujemy , posypujemy ponownie przyprawą do kebabu i posypujemy utartym serem . Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 160 C przez około 45 – 50 minut . Gotowe , świetnie smakuje w towarzystwie frytek 😉

IMG_2988IMG_2990

Odwiedź nas także tu:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *