Jajecznica z papryką i boczkiem
Śniadanie , to bardzo ważny posiłek dnia. Warto zadbać , żeby nie był nudny , a taki na pewno nie będzie , jeśli ożywimy tradycyjną jajecznicę ciekawymi dodatkami . Papryka i boczek to naprawdę świetna para , a podsmażone na patelni ..bajka . Spróbujcie sami – warto 😉
Składniki na 2 osoby – głodne 😉
- 4 jajka
- 1/2 czerwonej papryki
- 5 pieczarek
- kilka plastrów wędzonego boczku ( 150 g )
- sól , pieprz do smaku
Boczek pokrojony w duże , ale cienkie plastry , podsmażamy na patelni razem z pokrojoną cieniutko papryką . Pieczarki kroimy w plastry średniej grubości i dorzucamy do już zrumienionego boczku i papryki -smażymy jeszcze chwilę , jak pieczary zaczyna się rumienić wbijamy jajka , solimy – zmniejszamy gaz i smażymy mieszając do uzyskania lubianej konsystencji . Gotowe -można podawać 😉