Dip czosnkowo – ogórkowy

Dip czosnkowo – ogórkowy

Kolejny dobry i szybki dip do mięs z grilla , piekarnika, lub na kanapki . Świetnie sprawdza się także do tortilli i do warzyw z wody lub na parze . Jest niezwykle prosty i szybki w wykonaniu , można powiedzieć , że robi się go w biegu . Smak doskonały , dla mnie , gdyż ja uwielbiam czosnek w dipach każdego rodzaju , a dzięki ogórkowi jest on dodatkowo świeży i lekki 😉

 dip czosnkowo ogórkowy

Skład :

  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego lub 2 ząbki świeżego
  • kawałek ( około 15-20 cm ) ogórka szklarniowego ze skórką
  • sól , pieprz do smaku
  • szczypta cukru dla równowagi ( 1/2 łyżeczki )

IMG_1007 (640x427)IMG_1009 (640x427)

Do miseczki wkładamy majonez , jogurt grecki . Ogórka myjemy , odcinamy interesujący nas kawałek i ścieramy razem ze skórką do jogurtu i majonezu . Doprawiamy solą , pieprzem , czosnkiem , cukrem i dokładnie mieszamy . Odstawiamy na 30 minut , ponownie mieszamy i możemy serwować … do czego tylko chcemy , jest naprawdę pyszny .. 😉

IMG_1012 (640x427)IMG_1014 (640x427)

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *