Prosta pasta jajeczna , jedwabista i bajeczna

Rate this post

Prosta pasta jajeczna , jedwabista i bajeczna

To wręcz kanapkowa klasyka , kto jej nie zna , nawet dzieci na pracach ręcznych uczą się na niej gotowania .. 😉 Klasyczne , dla mnie znaczy dobre , małą modyfikacją jest w tym przypadku użycie blendera, zamiast widelca do ugniecenia jajek , co sprawia że ma ona dużo lepszą konsystencje i świetnie zastępuje masło pod wędliną czy pomidorkiem .

IMG_9209 (640x427)

Skład szacowny :

5 ugotowanych na twardo jajek                                                                                                                2 łyżki majonezu                                                                                                                                         pół pęczka szczypiorku lub pietruszki jak kto woli                                                                                 sól , pieprz do smaku

IMG_9204 (640x427)

Jajka obieramy ze skorupek i wkładamy do miski razem z majonezem ,solą i pieprzem -całość ucieramy blenderem na zwartą gładką masę . Szczypiorek lub pietruszkę siekamy drobniutko i dodajemy do masy -mieszamy łyżką i gotowe . Proste ,szybkie, smaczne  😉

IMG_9205 (640x427)

Odwiedź nas także tu:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *