Smażone wątróbki drobiowe z selerem naciowym i….

Smażone wątróbki drobiowe z selerem naciowym i…

Wątróbki są zawsze mile widziane , no zapewne , nie u wszystkich ale ja akurat lubię . Nie zawsze mam ochotę na same z cebulką , czasem lubię coś dorzucić i danie robi się ciekawsze i smaczniejsze , zazwyczaj 🙂 Bo czasami zdarzały się wpadki , ale ten przepis na pewno nią nie jest 😉  Szybka i bardzo prosta potrawa , a do tego jaka smaczna i zdrowa . Polecam miłośnikom podrobów  😉

wątróbki smażone z cebulką i selerem naciowym

Składniki :

IMG_0868 (640x427)IMG_0870 (640x427)

Wątróbki płukamy i oczyszczamy z wszelkich farfocli . Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka  . Selera naciowego kroimy w  paski , a pieczarki w ćwiartki . Smażymy warzywa , czyli seler, pieczarki i cebulę razem na dużym ogniu , ciągle mieszając ,żeby się nie przypaliły -do momentu ,aż cebulka zrobi się szklista i miękka . Dodajemy wątróbkę i wyciśnięty przez praskę czosnek , solimy , pieprzymy do smaku i smażymy jeszcze około 10-15 minut w zależności jaki stopień wysmażenia wątróbki lubimy ., ja preferuje krwista , a reszta rodzinki wysmażoną , tak więc swoją porcję ściągam wcześniej , a resztę dosmażam 😉 Na koniec nakładamy na talerze z odrobiną miodowej musztardy i lekko prószymy rozmarynem . Gotowe ..do tego domowe pieczywo .. Smacznego 😉

IMG_0871 (640x427)IMG_0872 (640x427)

2 thoughts on “Smażone wątróbki drobiowe z selerem naciowym i….”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *