Karkówka w curry i jogurcie

Rate this post

Karkówka w curry i jogurcie 

Pyszna karkówa w curry z piekarnika inspirowana kuchnią indyjską . Soczyste mięsko rozpływa się w ustach , jest pikantna i aromatyczna . Nasze serca podbiła od razu , za kilka dni będzie powtórka 😉 Doskonale smakuje z makaronem lub ryżem , albo z chlebkiem nan , czy pita 😉

karkówka w curry i jogurcie

Składniki :

IMG_3561

Karkówkę kroimy w grube plastry , nacieramy solą , cukrem , curry , chilli i zmiażdżonymi ząbkami czosnku . Cebulę obieramy , kroimy na ćwiartki , wkładamy do woreczka do pieczenia , na wierzchu cebuli układamy karkówkę i całość pokrywamy jogurtem. Nie żałujmy curry , jogurt mocno neutralizuje smaki i jeśli dodacie zbyt ostrożnie , karkówka wyjdzie mdła i bez wyrazu  . Zamykamy szczelnie woreczek i wkładamy do piekarnika . Pieczemy w temperaturze 150 C przez około 60 minut . Po tym czasie karkówka powinna być mięciutka , a składniki zamienią się w aromatyczny sos . Smacznego 😉

IMG_3562

 

Odwiedź nas także tu:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *