Kościerska, surówka z kiszonej kapusty do obiadu
Kościerska surówka z kiszonej kapusty do obiadu, to strzał w dziesiątkę 😉 O tej porze , rozpoczynam konsumpcję ,domowej kiszonej kapusty. Jest to czas , kiedy gry[pa szaleje , a kapusta jest teraz najsmaczniejsza i najskuteczniejsza w walce z wirusami . Warto korzystać z domowych probiotyków , takich jak kiszonki . Są zdrowe , chronią przed infekcjami lepiej niż suplementy i sztuczne witaminy , a do tego są bardzo smaczne . Polecam, prosta surówka do obiadu i nie trzeba już sięgać po żadne suplementy diety.. Tanio , zdrowo i smacznie 😉
Składniki :
- 2 szklanki kapusty kiszonej z pomidorami i marchewką ( lub zwykła 2 szklanki , plus 2 pomidory, siekane i jedna mała , tarta marchewka , świeże 😉 )
- 2 ząbki czosnku, raczej duże ( chyba że ktoś nie przepada za anty-wampirzym aromatem, to ograniczcie lub zrezygnujcie 😉 )
- mniej niż połowę, małej ,czerwonej cebuli
- 1 łyżka cukru
- 1 małe jabłko, słodko-winne
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 1 łyżka siekanej natki pietruszki
- sól pieprz do smaku
Kapustę odciskamy z soku i przekładamy do miski . Odciskamy zwyczajnie, biorąc garść i cisnąc aż , przestanie cieknąć 😉 Dodajemy do niej wyciśnięty praską czosnek , siekana cebulę . Następnie, oliwa , siekana natka pietruszki , cukier , sól i pieprz do smaku . Mieszamy , ściskamy i mieszamy aż wszystko się połączy . Chłodzimy 20 minut w lodówce i serwujemy z dowolnymi dodatkami , genialna do mięs pieczystych 😉 Smacznego!