Polska kanapka ze śledziem
Polska kanapka ze śledziem to kąsek dla miłośników tej ryby , takich jak ja 😉 Uwielbiam śledzie , wszystkie , solone , marynowane , w oleju , pomidorach… śledziowa mania 😉 A tak na poważnie , to naprawdę świetna przekąska , wieczorna . Może nie jest fit , ale kiszony ogór , matias i cebula to , to co tygryski lubią najbardziej 😉 Nasze polskie smaki , które warto pielęgnować . W końcu jeśli o nich zapomnimy na rzecz woka , kuchni włoskiej , pizzy , tureckiego kebaba ..co nam zostanie ? Polecam , proste , pyszne i takie domowe , krajowe 😉
Składniki na 2 porcje :
- 2 kawałki chleba żytniego
- 2 śledzie matiasy
- 1/2 cebuli
- 1 ogórek kiszony
- masło
- sól , pieprz do smaku
- koperek do dekoracji i smaku 😉
Chleb smarujemy masłem , układamy na nim pokrojone matiasy . Cebulę i ogórka kiszonego siekamy . Posypujemy cebulą , ogórkiem i koperkiem , kanapkę z matiasem . Doprawiamy pieprzem i to na tyle . Prosto , smacznie i bardzo swojsko 😉 Smacznego !