Surówka „Hawajska” z cukinii i brzoskwiń
Surówka Hawajska , pyszna wariacja z cukinii , chili i brzoskwini . Wbrew pozorom, pyszna kombinacja , niecodziennych smaków . Latem zawsze jest moment , kiedy cukinia owocuje jak dzika . Podczas takiej klęski urodzaju , trudno jakoś efektywnie zużyć takie dobrodziejstwo , nagłe i nieoczekiwane 😉 Ten przepis, doskonale nadaje się na grilla , lub jako dodatek do obiadu .Prosta w przygotowaniu , lekka i dietetyczna , a do tego co najważniejsze zdrowa i mega smaczna .
Składniki :
- 1 mała cukinia
- 1 duża ,dojrzała brzoskwinia
- 1 dość duży ,czerwony strąk chilli
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżka octu jabłkowego
- sól do smaku
Cukinię , myjemy i kroimy ze skórką na plasterki ( lub pół-plastry ) .Brzoskwinie , przekrawamy na pół , wyjmujemy pestkę i kroimy w księżyce . Chilli , siekamy w cieniutkie plasterki . Mieszamy z cukinią , brzoskwinią i chilli . W szklance łączymy miód , ocet jabłkowy i odrobinę soli . Sosem polewamy warzywa , delikatnie mieszamy , odstawiamy na około 20 minut . Po tym czasie , surówka hawajska jest gotowa ,mieszamy ostatni raz i możemy serwować . Smacznego!