Cebulowo-twarogowa pasta do pieczywa, domowe Almette

Rate this post

Cebulowo – twarogowa pasta do pieczywa ,domowe Almette

Pasta z twarożku z cebulką przypomina nieco Almette , ale jest zrobiona ze świeżych i pysznych składników , nie zawiera żadnej chemii i tp. Najsmaczniejsza ze świeżym pieczywem z chrupiącą skórką ..Dobra zamiast masła pod wędlinę i pod ser , nie należy tylko przesadzać z ilością cebuli bo pasta zrobi się gorzka . W lodówce postoi 2 do 3 dni .

cebulkowo-twarożkowa pasta do pieczywa w stylu almette

Składniki :

IMG_1788

Twaróg przekładamy do miseczki , dolewamy śmietankę . Cebulkę siekamy i dokładamy do cebuli i twarogu . Dorzucamy sól, cukier, pieprz i miksujemy blenderem na gładką masę . Gotowe , pasta jak już pisałam świetnie się przechowuje do 3 dni i jest fajnym dodatkiem praktycznie do wszystkiego , nawet do pieczeni na zimno , a do tego , dzięki cebulce – samo zdrowie 😉  . Polecam !

IMG_1789

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *