Sos chrzanowy z cytrynową nutą

Rate this post

Sos chrzanowy z cytrynową nutą

Alternatywnie dla sosu tatarskiego , można zaserwować błyskawiczny w wykonaniu , ale równie pyszny sos chrzanowy . Robię go na bazie majonezu i jogurtu , żeby nie był aż tak ciężki . Lekko pikantny świetny do pieczeni , białej kiełbasy , gotowanego mięsa , a nawet do galaretek . Pychota 😉

Sos chrzanowo majonezowy

Składniki :

IMG_3150

Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce . Mieszamy dokładnie do połączenia i uzyskania gładkiej konsystencji i w zasadzie jest już gotowy , chociaż moim zdaniem powinien odstać noc w lodówce , w zamkniętym słoiku , wtedy smak jest dużo lepszy , pełniejszy . Sos taki spokojnie możemy przechować w lodówce w zamkniętym słoiku nawet do 4-5 dni . Polecam 😉

IMG_3151

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *