Surówka „Hawajska” z cukinii i brzoskwiń

Surówka „Hawajska” z cukinii i brzoskwiń

Surówka Hawajska , pyszna wariacja z cukinii , chili i brzoskwini . Wbrew pozorom, pyszna kombinacja , niecodziennych smaków . Latem zawsze jest moment , kiedy cukinia owocuje jak dzika . Podczas takiej klęski urodzaju , trudno jakoś efektywnie zużyć takie dobrodziejstwo , nagłe i nieoczekiwane 😉 Ten przepis, doskonale nadaje się na grilla , lub jako dodatek do obiadu .Prosta w przygotowaniu , lekka i dietetyczna , a do tego co najważniejsze zdrowa i mega smaczna . 

Składniki :
  • 1 mała cukinia
  • 1 duża ,dojrzała brzoskwinia
  • 1 dość duży ,czerwony strąk chilli
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • sól do smaku

Cukinię , myjemy i kroimy ze skórką na plasterki ( lub pół-plastry ) .Brzoskwinie , przekrawamy na pół , wyjmujemy pestkę i kroimy w księżyce . Chilli , siekamy w cieniutkie plasterki . Mieszamy z cukinią , brzoskwinią i chilli . W szklance łączymy miód , ocet jabłkowy i odrobinę soli . Sosem polewamy warzywa , delikatnie mieszamy , odstawiamy na około 20 minut . Po tym czasie , surówka hawajska jest gotowa ,mieszamy ostatni raz  i możemy serwować . Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *