Kanapki z pastą musztardowo-jajeczną i chorizo
Dobre śniadanko , to dobry nastrój przez cały dzień , a więc warto zainwestować w kilka minut na przygotowanie czegoś pysznego i pięknego zarazem.. 😉 Uwielbiam chorizo , a zamiast margaryny czy zwykłego masła wole pasty , no a kiełki …pycha 😉
Potrzebujemy ;
- 6 plasterków chorizo
- 1 bułka pszenna
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej lub sarepskiej ( akurat tu wolę ta pierwszą 😉 )
- 1 łyżeczka masła ( miękkiego,czyli wyjąć wcześniej z lodówki )
- garść kiełków lucerny , sól do smaku
Jajka obieramy ze skorupek i rozgniatamy widelcem w miseczce ,dodając podczas gniecenia musztardę,sól i masło . Ugniatamy tak długo, aż uzyskamy pastowatą konsystencję . Bułkę przecinamy na dwie połówki , każdą smarujemy grubo i z gestem pastą ,a następnie układamy na nich plastry chorizo w dowolny sposób i dekorujemy kiełkami . W zasadzie smakuje w dowolnych kombinacjach z wędlinami ,ale z chorizo wygląda jak małe dzieło sztuki …. Smacznego i dobrego humoru porannego 😉