Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Rate this post

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej 

Czasami trzeba zdrowo i wtedy surówki są idealnym wyjściem. Kiedy za oknami paskudna pogoda , jeszcze nie wiosna  ale także już nie zima . Niewiele witamin , mało słońca , trzeba sobie jakoś radzić . Ta prosta i szybka surówka z kapusty pekińskiej jest dobrym dodatkiem do każdego posiłku , zarówno obiadu , jak i kolacji . Przy odrobinie fantazji można jej użyć do domowego hamburgera lub nafaszerować nią tortillę . Szybka , smaczna , lekka  i zdrowa ,a do tego bezpieczna dla figury ..czego chcieć więcej 😉 

surówka z kapusty pekińskiej

Składniki :

IMG_2449IMG_2448

Kapustę pekińską kroimy najcieniej jak się da, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach  . Kukurydzę odcedzamy , dodajemy do kapusty . Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w drobniutką kostkę -najlepiej wielkości kukurydzy . Szczypiorek siekamy i także dorzucamy do reszty . Olej , sok z cytryny , cukier ,sól i pieprz oraz wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku -mieszamy razem i wlewamy do warzyw . Mieszamy , najlepiej rękami lekko ugniatając , co pozwoli na zmiękczenie kapusty . Gotowe 😉

IMG_2450IMG_2461

 

1 thought on “Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *