Makaronowa sałatka z chrupiącymi warzywami
Lekka kolacja , to , to co tygryski lubią najbardziej , a sałatka zawsze jest lekka . Makaronowa , ma tą zaletę , że nie burczy po niej w brzuszku , tak szybko jak po innych. Szybka do zrobienia , nie skomplikowana ,a do tego smaczna , czego chcieć więcej 😉
Składniki :
- 1/2 malutkiej cukinii
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 paczki makaronu szpinakowego
- 0,3 kg szynki gotowanej ( lub innej )
- 1/2 czerwonej cebuli
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki majonezu
- sól, chilli do smaku
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Odcedzamy i zlewamy zimną woda , odstawiamy do odcieknięcia . Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę , wkładamy do miski . Szynkę także kroimy w kostkę , odrobinę większą niż warzywa i dokładamy do miski z pozostałymi składnikami . Czosnek wyciskamy przez praskę i dodajemy do miski z warzywami , dokładamy majonez , sól , chilli i dokładnie mieszamy . Odstawiamy na godzinę do lodówki , żeby smaki się przegryzły i gotowe , możemy się raczyć chrupiącą , dzięki świeżym warzywom i sytą , dzięki dodatkowi makaronu sałatką . Smacznego 😉