Prosta pasta jajeczna , jedwabista i bajeczna
To wręcz kanapkowa klasyka , kto jej nie zna , nawet dzieci na pracach ręcznych uczą się na niej gotowania .. 😉 Klasyczne , dla mnie znaczy dobre , małą modyfikacją jest w tym przypadku użycie blendera, zamiast widelca do ugniecenia jajek , co sprawia że ma ona dużo lepszą konsystencje i świetnie zastępuje masło pod wędliną czy pomidorkiem .
Skład szacowny :
5 ugotowanych na twardo jajek 2 łyżki majonezu pół pęczka szczypiorku lub pietruszki jak kto woli sól , pieprz do smaku
Jajka obieramy ze skorupek i wkładamy do miski razem z majonezem ,solą i pieprzem -całość ucieramy blenderem na zwartą gładką masę . Szczypiorek lub pietruszkę siekamy drobniutko i dodajemy do masy -mieszamy łyżką i gotowe . Proste ,szybkie, smaczne 😉