Neapolitańskie roladki drobiowe

Neapolitańskie roladki drobiowe

Roladki drobiowe , nie są może najszybszym rodzajem obiadu , ale na pewno bardzo pysznym . Faszerowane serkiem feta , pesto , szczypiorkiem , a do tego zrumienione na maśle ..mniam . Po prostu pychota 😉 Warto chwilkę powalczyć , żeby zaskoczyć bliskich czymś smacznym i do tego dość zdrowym, gdyż nie zawierają soli i jeśli pominiemy masło , będzie nawet fit  😉 Można zrobić dzień wcześniej , gdyż i tak się je obsmaża . Doskonale smakują z ryżem z warzywami .Polecam 😉 

Składniki  na 3 porcje :

  • 3 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 3 łyżeczki zielonego pesto
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 kostki fety
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki masła do obsmażenia
  • folia strecz do żywności
  • nie dodajemy soli gdyż feta jest słona

Filety z piersi rozklepujemy bardzo cienko , warto to robić przez woreczek , wtedy się nie rozpadną . Na każdej rozklepanej piersi z kurczaka , rozsmarowujemy łyżeczkę pesto , sypiemy posiekanym szczypiorkiem , układamy równą ilość pokruszonej fety i na koniec doprawiamy pieprzem . Zwijamy w rulonik , a następnie zawijamy w folię , robiąc tzw cukierek , końce mocno skręcamy i dodatkowo owijamy ,żeby się nie rozpadały . W garnku doprowadzamy wodę do wrzenia , zmniejszamy mocno gaz  i wkładamy do niej roladki . Przykrywamy pokrywką . Roladki mają się gotować około 20 minut . Wyjmujemy z wody i pozostawiamy do ostygnięcia w folii , żeby się nie rozpadły . Z przestudzonych roladek zdejmujemy folię i odsmażamy je na klarowanym maśle . Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *