Rzymskie podudzia z kurczaka

Rate this post

Rzymskie podudzia z kurczaka

Rzymskie podudzia , są mocno napakowane suszonymi pomidorami z oliwy , prawie jak łydki rzymskiego legionisty mięśniami 😉  Oczywiście kurczak, już na nich, nigdzie , nie pomaszeruje , chyba, że do piekarnika lub naszego brzucha 😉 Smakowite kąski kurczaka , na obiad , kolację lub imprezę  😉 

Składniki :

Podudzia płukamy , osuszamy ręcznikiem papierowym . Pomidory wyjmujemy z oliwy ( oliwę zostawiamy ) , i wkładamy w każde podudzie , robiąc palcami kieszonkę między kością , a skórą . Czosnek wyciskamy do oliwy po pomidorach , dodajemy bazylię  , mieszamy i nacieramy nią podudzia . Solimy , doprawiamy chilli do smaku , odstawiamy na godzinkę do lodówki .

Pieczemy w nagrzanym do 160 C piekarniku , przez około 40-50 minut , w razie potrzeby , można osłonić górę folią ,żeby się nie przypalały . Gotowe , można podawać np. z pomidorowym gnocchi 😉 Smacznego !

 

 

Odwiedź nas także tu:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *