Smażony , panierowany camembert

Rate this post

Smażony, panierowany camembert

Smażony ser camembert , to bardzo prosty , a jednocześnie , niezwykle spektakularny pomysł na obiad, kolację czy przystawkę. Trudno przejść obojętnie , wobec chrupkiej panierki i wylewającej się z niej lawy pysznego sera 😉 Może nie jest to danie dietetyczne ale na pewno , warte grzechu i zjedzenie go raz , na jakiś długi czas , nikomu nie zaszkodzi . Za to rozpieści ,Wasze kubki smakowe i Was samych 🙂 Polecam ! 

Składniki na 4 osoby  :
  • 4 sery camembert , naturalne
  • 2 jajka
  • 1 szklanka bułki tartej do obtoczenia
  • olej rzepakowy do smażenia





Sery odwijamy z papierków . W miseczce roztrzepujemy jajka , na drugą wysypujemy bułkę tartą . Camembert obtaczamy jak kotlet schabowy z tym ,że wykonujemy to dwukrotnie , żeby zwiększyć grubość panierki . Czyli najpierw w jajku , potem w bułce i ponownie w jajku i znowu w bułce . Tak przygotowane krążki , smażymy na rozgrzanym , dość głębokim , oleju , z obu stron . Podajemy natychmiast , na gorąco . Doskonałym dodatkiem jest żurawina , borówka lub dżemy czereśniowe , wiśniowe  z dodatkiem chilli . Polecam to proste danie . Smacznego !

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *