Żeberka miodowo-musztardowe

Żeberka miodowo-musztardowe 

Zima za pasem , więc i organizm domaga się tłuszczu , białka , wszystkiego co kaloryczne ..jak u misia – trzeba sadło związać , co by zimno nie było 😉 Po jednokrotnej żeberkowej rozpuście , nie obrośniecie w tłuszcze , to na pewno , ale jaki smak , jaka pokusa..mniam . Ten przepis jest bardzo lubiany przez moich domowników , ale oni żeberka zjedzą pod każdą postacią …nieważne jakie , byle wieprzowe 😉 Polecam , fajny , szybki i bezobsługowy 😉 

żeberka miodowo musztardowe

Składniki :

IMG_3131

Żeberka dzielimy na małe porcje , takie na kęs , (żeby dobrze naciągnęły marynatą ) solimy i pieprzymy  do smaku . W miseczce mieszamy miód , musztardę , wyciśnięte praską ząbki czosnku . Żeberka dokładnie pokrywamy marynatą musztardową i przekładamy do woreczka do pieczenia . Zawiązujemy i wsuwamy do piekarnika ( koniecznie na blaszce do pieczenia ) , ustawiając 120-130 C . Pieczemy około 1,5 godziny , co jakiś czas obracając worek ( uwaga żeby się nie poparzyć ) , żeby równo się przypiekały . Po tym czasie , worek rozcinamy i rozchylamy – podpiekamy jeszcze około 20 minut żeby się zezłociły i możemy serwować 😉 Takie żeberka , najlepiej smakują z zapiekanym pure ziemniaczanym . Smacznego 😉

1 thought on “Żeberka miodowo-musztardowe”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *