Polędwica z dorsza w szynce parmeńskiej z szałwią

Rate this post

Polędwica z dorsza w szynce parmeńskiej z szałwią 

Dobry , prosty przepis , który świetnie sprawdzi się w roli przystawki lub dania głównego . Lekka potrawa , nie wymagająca długiego czasu przygotowania , podana z pysznym sosem , może zmienić się w wyrafinowany , elegancki obiad . Zawsze to kolejny pomysł na rybę i mimo ,że początkowo , miałam obawy jeśli chodzi o szałwię – myślałam ,że będzie smakować jak dental do płukania dziąseł 😉 to okazało się ,że niepotrzebnie , smak jest wyśmienity .  Polecam 😉 

polędwica z dorsza z szałwią w szynce

Składniki :

IMG_1580IMG_1581

Polędwiczki z dorsza rozmrażamy , odsączamy papierową serwetką z nadmiaru wody . Następnie układamy na dwóch plastrach szynki parmeńskiej  , przekładamy szałwią , solimy , pieprzymy i zwijamy w ciasne ruloniki , jak dywan przed sprzątaniem 😉 Kroimy na równe kawałki .  Podsmażamy na patelni z niewielką ilością oleju , często obracając , tak aby równo się przypiekły ze wszystkich stron . Gotowe , najlepiej podawać w towarzystwie sosów na bazie pomidorów lub salsy ..Pyszne , polecam 😉

Odwiedź nas także tu:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *