Sałatka jajeczna „Wiosenna”, pyszna i prosta
Sałatki to zawsze trafiony wybór na kolację lub śniadanie. Generalnie dobrze wchodzą o każdej porze dnia 😉 Sałatka jajeczna „Wiosenna”, jest banalnie prostą, kilkuskładnikową pozycją. Na tyle pyszna, że jak raz zrobisz, już zawsze zawita do Twojego menu. Szybka w wykonaniu i całkowicie nie skomplikowana. Robi się ją w zaledwie kilka minut, pod warunkiem, że jajka ugotowałeś wcześniej 😉 Za to smak jest naprawdę znakomity. Polecam!
składniki:
- 10 jajek ugotowanych na twardo
- 1 puszka zielonego groszku
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 4 łyżki gęstego majonezu
- 1 łyżka musztardy miodowej
- sól, pieprz czarny do smaku
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz ze skorupek. Pokrój na ćwiartki. Groszek i kukurydzę odcedź od zalewy. Przesyp do miski, dołóż jajka, majonez, musztardę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Na koniec delikatnie zamieszaj.
Odstaw na godzinkę do lodówki, żeby wszystko ładnie się połączyło. Serwuj lekko schłodzoną w dowolny sposób 😉 Sałatka jajeczna „Wiosenna” świetnie smakuje posypana szczypiorkiem. Prosto i pysznie 😉 Smacznego!