Polska kanapka ze śledziem

Polska kanapka ze śledziem

 Polska kanapka ze śledziem to kąsek dla miłośników tej ryby , takich jak ja 😉 Uwielbiam śledzie  , wszystkie , solone , marynowane , w oleju , pomidorach… śledziowa mania 😉 A tak na poważnie , to naprawdę świetna przekąska , wieczorna . Może nie jest fit , ale kiszony ogór , matias i cebula to , to co tygryski lubią najbardziej 😉 Nasze polskie smaki , które warto pielęgnować . W końcu jeśli o nich zapomnimy na rzecz woka , kuchni włoskiej , pizzy , tureckiego kebaba ..co nam zostanie ? Polecam , proste , pyszne i takie domowe , krajowe 😉 

Składniki  na 2 porcje :

  • 2 kawałki chleba żytniego
  • 2 śledzie matiasy
  • 1/2 cebuli
  • 1 ogórek kiszony
  • masło
  • sól , pieprz do smaku
  • koperek do dekoracji i smaku 😉

Chleb smarujemy masłem , układamy na nim pokrojone matiasy . Cebulę i ogórka kiszonego siekamy . Posypujemy cebulą , ogórkiem i koperkiem , kanapkę z matiasem . Doprawiamy pieprzem i to na tyle . Prosto , smacznie i bardzo swojsko 😉 Smacznego !


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *