Sałatka grillowa „Rozpustny Grek w Pekinie „

Sałatka grillowa ” Rozpustny Grek w Pekinie „

Rozpustny Grek w Pekinie, to sałatka , która naprawdę jest rozpustna . Zawiera wszystko co było pod ręką , a jednak smakuje jak kawałek nieba … Dlaczego w Pekinie , bo na kapuście pekińskiej 😉  Ważywożercy , wegetarianie lub grillownicy , docenią tą prostą spontaniczną pozycję kulinarną . Genialna na grilla , pasuje do każdego mięsiwa , a sama jest także ideałem … Moje chłopaki , wredniacko wyjadali ser labnech … cóż był własnej roboty więc jak zawsze przedłożyli go nad resztę .. 😉  Polecam !

składniki :

  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka biała
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2 garście liści szpinaku
  • 6 kulek sera labnech lub fety
  • 1 cebula czerwona
  • zielone oliwki faszerowane papryką

dresing :

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2  łyżki ciemnego, gęstego octu balsamicznego – krem
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól , pieprz do smaku

Warzywa kroimy , siekamy , odcedzamy … Jak kto lubi i ma fantazję 😉 Ważne , żeby wszystko wylądowało na jednym półmisku .. 😉 Składniki na dresing łączymy ze sobą w miseczce . Gotowym dresingiem polewamy warzywa , na wierzchu kruszymy ser labnech , układamy oliwki i gotowe . Serwujemy na świeżo 😉 Smacznego !





2 thoughts on “Sałatka grillowa „Rozpustny Grek w Pekinie „”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *