Surówka z młodych warzyw i kapusty

Surówka z młodych warzyw i kapusty

Kolejna surówka z młodych warzyw i kapusty. Tym razem jest to miks, zawierający pomidory i chrupiące rzodkiewki. Genialne połączenie, tekstur i smaków. Tu właściwie nie ma co pisać , ani zbytnio się rozwodzić.. Pychotka, zrób i przekonaj się sam czy to Twoje smaki 😉

składniki:

  • 1/2 małej główki, bardzo młodej kapusty
  • 4-5 dość dużych rzodkiewek
  • 1 duży pomidor malinowy
  • 1 mała czerwona cebula

sos :

  • 1 łyżka oleju z pestek winogron ( można zastąpić innym)
  • 1 łyżeczka miodu z mniszka lub zwykłego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku




Kapustę poszatkuj, dodaj do niej drobno posiekana cebule i wygnieć wszystko ręką aż puści sok. Następnie dodaj pokrojone pomidory i rzodkiewkę. Składniki na sos zmieszaj ze sobą i wlej do warzyw. Wymieszaj łyżką, już nie ugniataj, szkoda miażdżyć pomidora 😉 Serwuj w dowolny sposób, jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie z bagietką 😉 Smacznego !

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *